Weimar

Een paar weken in Weimar – een gids voor de beste culturele bezienswaardigheden

Weimar is een kleine Duitse stad met een immens cultureel en historisch belang. De stad heeft bekendeliteraire bewoners opgeleverd zoals de gebroeders Grimm, Goethe en Nietzsche, en heeft een openbaar kunstmuseum en tal van andere huizen die het culturele verleden van de stad cermineren. Hoewel de stad op het eerste gezicht klein lijkt, beschikt Weimar over een overvloed aan culturele attracties die een bezoek waardig zijn. In deze gids vind je een verzameling van de beste culturele bezienswaardigheden waar je op je bezoek aan Weimar naar toe kan gaan.

Beginnen met het Weimarer Stadtschloss

Het Weimarer Stadtschloss, of “Weimar Castle”, is een koninklijk paleis dat in 1599 werd gebouwd en dat nu een van de meest bezochte culturele attracties in Weimar is. Het paleis is een imposante combinatie van Gotische, Neoclassicistische en Renaissance-stijlen. Het paleis biedt een prachtig uitzicht over de omliggende omgeving en wordt omgeven door prachtig aangelegde tuinen, waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht.

De beste locaties buiten de stad

Er zijn een aantal geweldige culturele bezienswaardigheden buiten de stad Weimar. Een eerste bestemming is het Goethe-museum waar bezoekers verschillende kamers en tuinen kunnen zien die Goethe’s leven en werk als schrijver weerspiegelen. Verder is er het Bettor-Huis, waar bezoekers het verblijf en werkterrein van de wereldberoemde brothers Grimm kunnen bezoeken.

De voormalige paleizen

Weimar heeft een paar voormalige paleizen om cultureel aan te sterken. Het Paleis van Weimar, dat ook wel het Hohe Thor werd genoemd, is een voormalig paleis dat is gebouwd in 1733. Het paleis werd bedacht door de Eerste prinsen van Weimar en bevat unieke architectonische kenmerken zoals een wervelende stenen trap, een prachtige vergulde galerij en hoge plafonds versierd met prachtige fresco’s.

Het Weimaard Union-Fort

Het Weimar Union-Fort is een enorm fort dat werd gebouwd in 1802 door de Pruisische generaal Gebhard von Blürck. Het fort, dat wordt gezien als de belangrijkste militaire vesting van de regio, biedt een waardevolle kijk op de Pruisische verdedigingsstrategieën van toen. Het fort is ook een unieke architectonische locatie met vele antieke kamers die het cultuurhistorische verleden van de stad weerspiegelen.

Het Schiller-Huis

Het Schiller-Huis is een voormalig huis waarin de dichter en historicus Friedrich Schiller woonde. Schiller schreef een aantal van zijn beroemde stukken in dit huis, waaronder zijn stukken”Maria Stuart” en “The Robbers”. Het huis is uitgerust met authentieke antiek, waaronder een antieke schrijfmachine, originele lettertypen en kunstwerken gemaakt door Schiller zelf.

Het Klassieke Theater

Het Klassieke Theater is een uniekeculturele attractie waaronder bezoekers kunnen genieten van een aantal van de beroemdste toneelstukken uit het verleden. Het theater is vooral goed bekend vanwege de avondvoorstellingen van “Faust” doorGoethe, dat sinds de jaren 1790 worden opgevoerd hier. Het theater ook ontvangst drama, operaredes en zomervervalfestival.

De Weimarer Kunstmuseum

De Weimarer Kunstmuseum is theeuropa het grootste en meest divers kunstmuseum met meer dan 55 duizend kunstwerken. Het museum bevat werken uit beroemde kunstenaars zoals Max Ernst, Kirchner, Klee, Kandinsky, Klimt, Schiele en Munch. Het museum ook huizen verschillende exposities, waaronder eenmaal in een levens tijd tentoonstellingen, retrospectives van actuele kunstenaars en werk van Weimarer kunstenaars.

Het Bauhausmuseum Weimar

Het Bauhausmuseum Weimar is een bekende cultureleattractie dat gewijd is aan een van de meest invloedrijke kunst- en architecturale stromingen: Het Bauhaus. Het museum bevat meer dan duizend originele werken van bekende bauhaus kunstenaars zoals Walter Gropius, Marcel Breuer, Laszlo Moholy-nai, Ludwig Mies van der Rohe en vele anderen.

Wertherhuis

Het Wertherhuis geeft een blik in het leven van de auteur Johann Wolfgang von Goethe, die het meest bekend is van zijn novelle “The Sorrows of Young Werther”. Het huis wordt vaak beschouwd als een referentiepunt om Goethe’s levensstijl te begrijpen en tonen talloze souvenirs zoals meubels, boeken en manuscripten.

Het Music Festival Weimar

Het Music Festival Weimar heeftal meer dan een eeuw een beroemd festival in de stad. Het festival brengt artiesten uit de hele wereld naar Weimar om hun talenten te tonen. Het festival bevat ook optredens van lokale artiesten, creatieve workshops en avondactiviteiten.

Het Weimar Museum

Het Weimar Museum is een interessante culturele locatie die bezoekers de kans biedt om alle facetten van Weimar’s turbulente geschiedenis te leren kennen. Het museum biedte een alert overzicht de stad geschiedenis waarin de bezoekers kunnen kennismaken met de oude stad kaarten, historische persoonlijkheden en belangrijke episode van de stad.

Het Weimarianske Kasteel

Het Weimarianske Kasteel is een uitgebreid historisch gebouw dat dateert uit het jaar 899. Het kasteel merman verschillende historische functies gesserved zoals een koninklijk kasteel, een bolwerken voor militaire verdediging en als een verblijfplaats voor verschillende beroemde inverdeelden. Het kasteel biedt de bezoeker een verfrissende kijk op het verleden van Weimar.

De Concertzaal van Weimar

De Concertzaal van Weimar is een grote muziekzaal voorheden een grootschalig openluchtconcert georganiseerd kan worden. De concertzaal heeft een kapaciteit van meer dan duizend mensen en heeftandere decors neus als een oude kerk, theater, zaal voor dans, en een middeleeuwse kasteel.

Het Weimarianske Bos

Het Weimarianske bos is een schilderachtig resort vol met rustige bossen, meren en tuinen. Het bos is een grote toeristische attractie die bezoekers de kans biedt om er op uit te gaan zwemmen, wandelen, vissen, wildobserveren, kamperen en meer.

Het Belvedere aan de Ilm

Het Belvedere aan de Ilm is een dorp uit de jaren twintig waarvan de zorgvuldig geconstrueerde architectuur en cultureel patrimonium een onvergetelijk bezoekverstrekt. Het dorp heeft prachtige tuinen, een prachtige verborgen schat aan historische gebouwen, een klooster, ruinen, kerken, musea en meer.

Conclusion

Weimar is een stad met een onvoorstelbaar cultureel belang, met een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden waar mensen vanuit de hele wereld naar toe komen. Het Bevinden van paleizen, kastelen, musea, kloosters en meer, heeft Weimar alles wat nodig is om een geweldig cultureel bezoek te hebben.

FAQ

Q. Waarom zou ik Weimar bezoeken?

A. Weimar heeft een ongelooflijke variëteit aan architectuur, kunst, literatuur en meer te bezoeken dat zorgt voor een unieke ervaring voor de bezoeker.

Q. Wat zijn de bekendste culturele bezienswaardigheden in Weimar?

A. De bekendste culturele bezienswaardigheden in Weimar zijn het Weimarianske Kasteel, de Wertherhuis, het Schiller-Huis, het Belvedere aan de Ilm, het Weimar Museum en het Bauhausmuseum Weimar.

Q. Welke kunstwerken kunnen bezoekers in het Weimare Kunstmuseum vinden?

A. Het Weimare Kunstmuseum bevat kunstwerken van Max Ernst, Kirchner, Klee, Kandinsky, Klimt, Schiele en Munch.

Q. Hoe leuk is het Musiekfestival Weimar?

A. Het Musiekfestival Weimar is een van de meest populaire culturele activiteiten die de stad te bieden heeft. Het festival brengt artiesten uit de hele wereld om hun talent te tonen.

Q. Waarom is het Weimarianske fort belangrijk?

A. Het Weimarianske fort is een enorm fort dat werd gebouwd in 1802 en is de belangrijkste militaire vesting van de regio. Het fort verschaft een unieke kijk op de Pruisische verdedigingsstrategieën van die tijd.