Voetbal veld

Wat is een Voetbalveld?

Een voetbalveld is het grootste speelveld waarop voetbal gespeeld wordt. De meeste voetbalvelden zijn gemaakt van kunstgras, maar er zijn ook natuurlijk grasvelden. Een voetbalveld is een rechthoekig oppervlak, gescheiden door een middenlijn, dat is gedeeld in twee kwadranten. Hoewel de afmetingen van een voetbalveld per land, competitie en leeftijdscategorie kunnen verschillen, hebben alle voetbalvelden een paar gemeenschappelijke kenmerken die ongeacht de locatie hetzelfde zijn.

Dimensionering van een Voetbalveld:

In de meeste gevallen zijn internationaal erkende voetbalvelden ongeveer 100 meter lang en 64 meter breed. De middenlijn van de velden wordt gewoonlijk gemarkeerd door een lange rechte lijn met de hoop dat het spel zich verdeelt in twee precies gelijke kwadranten.

Drie Zones van het Voetbalveld:

De drie belangrijkste zones van het voetbalveld die worden gebruikt door de spelers zijn de doelzone, de middenzone en de aanvalzone. De doelzone is de brede rechthoek aan de kant van de tegenstander, die een doel doel. De middenzone is gescheiden door de middenlijn en strekt zich uit van de doelzone tot zo’n 30 meter van de goal. De aanvalzone is de gebied van 30 meter aan elke kant van de goal lijn.

Veldlijn en Eenheden:

Veldlijn, of touwen, worden gebruikt om het speelveld af te bakenen. Deze touwen worden meestal geplaatst op 1 meter van op elkaar liggende lijnen om ervoor te zorgen dat de spelers geen doelpunt kunnen maken als ze buiten de lijnen staan. Eenheden zoals vrije trappen, corner vlagen, doelpallen en hoekschoppen geven de speler de mogelijkheid om direct richting het doel te gaan.

De Stangen van een Voetbalveld

De stangen aan elke kant van het veld worden gebruikt om de doel doel en netten te ondersteunen. Er zijn twee verschillende types stangen; grote, die gebruikt worden voor internationale voetbalwedstrijden en kleine stangen die meestal gebruikt worden voor kleinere wedstrijden of jeugdtrainingen.

Doelen en Netten van een Voetbalveld

Doelen moeten stevig staan ​​om te voorkomen dat de goal beweegt bij schoten of kopballetjes. Doelen mountings kunnen gemaakt worden van kunststof of metaal. Doelnetten voorkomen dat de bal het veld verlaat wanneer er een doelpunt gemaakt wordt. Deze netten worden gemaakt van polyester of nylon en bevestigd aan de goal doel en stangen.

Uitzetting van een Voetbalveld:

Voetbalvelden zijn afgeschermd tegen externe invloeden. Een scherm van een voetbalveld heeft als doel om de bal op het veld te houden en het publiek te beschermen tegen blote voeten spelers. Het scherm om de velden is meestal gemaakt van polyester, PVC, of polypropyleen en is vaak groen of wit om beter zichtbaar te zijn.

Voetbalvelden Regulatory principes

Voetbalvelden moeten gebouwd worden volgens strikte regels om ervoor te zorgen dat de speelomgeving veilig is en een goede kwaliteit biedt. Elk land heeft zijn eigen voetbalvelden regelgeving, maar algemeen zijn er enkele veel voorkomende principes. De bestaande voetbalvelden moeten goed onderhouden worden, goed worden afgebakend, uitgerust met de juiste opstelling en voldoen aan de beveiligingsnormen.

Voetbalveld Uitrusting:

Voetbal is een schaarste-sport, dus een goed ontworpen voetbalveld bevat alle benodigde machines en uitrusting. Meestal zijn er meerdere verwarmers, stofzuigers, pompen, schoffels, jacks en sprinklers op het voetbalveld.

Voetbalveld Calcium/Kalk Producten:

Calcium of kalk producten worden gebruikt om te zorgen voor een goede veld structuur met een goede grip. Deze calcium of kalk producten zijn verkrijgbaar in verschillende typen; grove of fijne korrel, en kunnen vloeibare of poederachtige formuleringen hebben.

Voetbalveld Drainage Systemen:

Drainage systemen worden gebruikt om water te verwijderen uit het voetbalveld. Voetbalveld drainage systemen bevatten drainagebuizen, filters, draineringsgreppels en pompen.

Voetbalveld Waterbehoud:

Veldwaterbehoud is de hoeveelheid water die wordt gebruikt om het voetbalveld nat te houden. Voetbalvelden moeten genoeg water behouden om schoten en trappen te overleven en om te voorkomen dat de velden uitdrogen.

Voetbalveld Verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel om er voor te zorgen dat voetbal wedstrijden gespeeld kunnen worden bij weinig daglicht. Voetbalveld verlichtinginstallaties zijn meestal geïnstalleerd in combinatie met een stroom en andere accessoires om ervoor dat de wedstrijd op de juiste manier kan worden gehouden.

Samenvatting:

Een voetbalveld is het grootste speelveld waarop voetbal gespeeld wordt. Afhankelijk van de locatie en competitie kunnen de afmetingen verschillen, maar alle voetbalvelden zijn een rechthoekige oppervlak, gedeeld door een middenlijn, gescheiden door lijnen en omgeven door touwen. Het veld onderverdeelt in drie zones; doelzone, middenzone en aanvalzone. Stangen, doelen, netten en uitzettingen moeten goed geïnstalleerd zijn om ervoor te zorgen dat de speelomgeving veilig is. Er moet ook voorzien worden dat er calcium of kalk producten op het veld worden gebruikt om een goede grip en structuur te bieden, een drainage systeem om water te verwijderen en verlichting om het veld goed te verlichten.

FAQ’s

1. Wat is een voetbalveld?

Een voetbalveld is het grootste speelveld waarop voetbal gespeeld wordt. De meeste voetbalvelden zijn gemaakt van kunstgras, maar er zijn ook natuurlijk grasvelden.

2. Wat zijn de maten en dimensionering van een voetbalveld?

In de meeste gevallen zijn internationaal erkende voetbalvelden ongeveer 100 meter lang en 64 meter breed. De middenlijn van de velden wordt gewoonlijk gemarkeerd door een lange rechte lijn met de hoop dat het spel zich verdeelt in twee precies gelijke kwadranten.

3. Wat zijn de veldlijn en de eenheden van een voetbalveld?

Veldlijn, of touwen, worden gebruikt om het speelveld af te bakenen. Deze touwen worden meestal geplaatst op 1 meter van op elkaar liggende lijnen om ervoor te zorgen dat de spelers geen doelpunt kunnen maken als ze buiten de lijnen staan. Eenheden zoals vrije trappen, corner vlagen, doelpallen en hoekschoppen geven de speler de mogelijkheid om direct richting het doel te gaan.

4. Wat voor voetbalveld uitrusting is er nodig?

Voetbalvelden moeten voorzien zijn van meerdere verwarmers, stofzuigers, pompen, schoffels, jacks en sprinklers.

5. Wat is voetbalveld verlichting?

Voetbalveld verlichtinginstallaties zijn meestal geïnstalleerd in combinatie met een stroom en andere accessoires om ervoor dat de wedstrijd op de juiste manier kan worden gehouden.