Tafels

De Tafel – Wat Je Moet Weten

Hoe goed ken jij de tafel? Enige basiskennis over de tafel laat je toe om eenvoudige rekenkundige operaties te maken, complexere problemen op te lossen en bij elke uitdaging bentouw. Maar het begrip van de tafel is niet beperkt tot die domeinen. De tafel is een unieke verklaring voor het begrip van nog veel meer omstandigheden.

Hieronder bespreken we wat je moet weten over de tafel.

De Geschiedenis Van De Tafel

Of de wetenschap erkent of niet, de geschiedenis van de tafel begint bij de oude Babyloniërs. De Babylonische tabellen van sexagesimale systemen, waaronder de tegenwoordig populere “1-12 tafel”, werden gedocumenteerd in de 19e eeuw v. Chr. in Assyrische monumenten, die het bewijs vormen van de wereldwijde populariteit van de tafel in die tijd.

De tafel vervolgde de weg naar Europa in de volgende millenniums waar zowel de Arabische als Latijnse culturen hun teken legden in de geschiedenis van de vermenigvuldigingstafel.

Vermenigvuldigingstafel – Wat Is Het?

De vermenigvuldigingstafel, waarvan de eerste versies in de oude Babylonië verschenen, is een set voorbeelden van vermenigvuldigingen van een nummer. Deze set wordt gebruikt om geleerden te helpen bij het maken, herhalen en gebruiken van vermenigvuldigingen van een nummer. Als je weet hoe je de tafel moet lezen, wordt het veel eenvoudiger om complexere rekenkundige problemen op te lossen.

Vermenigvuldigingstafels zijn een belangrijk onderdeel van het leerprogramma voor elk curriculum in de wereld. Hieronder zullen we kijken hoe je de vermenigvuldigingstafel kunt gebruiken om je te helpen bij je rekenkundige huiswerk.

Hoe Gebruik Je De Vermenigvuldigingstafel?

Controleren hoe je de vermenigvuldigingstafel gebruikt, biedt je een vlotte manier om complexere rekensommen op te lossen. De vermenigvuldigingstafel heeft een dubbele aard; u kunt de tafel gebruiken om een concrete vermenigvuldiging te berekenen, of u kunt een patroon gebruiken om een bepaalde vermenigvuldiging te herhalen.

Voorbeelden Van Een Gebruikte Tafel

Neem bijvoorbeeld de meest voorkomende 1-12 Tafel. Deze tafel bestaat uit een aantal rijen en kolommen met aan beide zijdes het getal 1-12. Vermenigvuldig de nummers in de kolom met de nummers in de rijen en je krijgt het volgende resultaat:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24
3 3 6 9 12 15 18