Subsidie aanvraag

Speciale aandacht

Bij Smartie geloven we dat elk kind recht heeft op gelijke kansen in het onderwijs. Helaas is er in de laatste jaren steeds meer verschil ontstaan tussen arm en rijk. Veel gezinnen die leven met een laag inkomen kunnen zich bijlessen, naschoolse opvang en speciale aandacht voor hun kind niet veroorloven.

Tijdens corona lockdowns hebben veel kinderen een leerachterstand opgelopen en het is belangrijk voor hun toekomst om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Daarom heeft de regering een potje beschikbaar gemaakt voor scholen die merken dat hun leerlingen extra hulp nodig hebben. Zij kunnen subsidies aanvragen voor nascholing, bijles en andere lesmaterialen waarmee scholieren de achterstand inhalen.

Lesmaterialen van Smartie kunnen met een subsidie bekostigd worden

De lesmaterialen van Smartie zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die in het reguliere onderwijs niet alles krijgen wat ze nodig hebben. Door middel van digitale en schriftelijke lesmaterialen kunnen zij thuis aan de slag met rekenen, begrijpend lezen, spelling, grammatica en hun woordenschat.

De programma’s stellen zich automatisch in op het niveau van de individuele leerling. Daardoor kunnen ze op hun eigen tempo achterstanden inhalen. Doordat er verschillende manieren van leren beschikbaar zijn kunnen kinderen zo spelenderwijs op het gewenste niveau komen. Als je denkt dat jouw kinderen of leerlingen gebaat zijn bij deze oplossing, dan kun je het voorleggen aan het schoolbestuur. Zij kunnen dan een gezamenlijk pakket bestellen en daarvoor subsidie aanvragen.

Owl Age8 3

Conform landelijke voorwaarden

Bij de ontwikkeling van de lesmaterialen hebben de experts van Smartie rekening gehouden met de SLO richtlijnen. Dat betekent dat kinderen op het niveau komen dat ze horen te hebben door te oefenen met de boekjes en het digitale platform van Smartie.

Er wordt ook rekening gehouden met de manier waarop hun kennis wordt getest in de Cito toetsen. De lesmaterialen gebruiken een vergelijkbare manier van vragen stellen waardoor basisschool leerlingen alvast wennen aan de multiplechoice vorm van de toets die ze moeten maken in groep 8. Scholen kunnen subsidie aanvragen voor het privégebruik van de lesmaterialen van Smartie als zij denken dat dit hun leerlingen gaat helpen.

Owl Age12 3
WhatsApp Image 2022 05 17 at 3.50.46 PM

Heb je vragen of wil je advies?

Max helpt je graag verder en kijkt er naar uit om je te spreken!