Spelling oefenen

Spelling oefenen

Wanneer u spelling wil oefenen met uw kind, dan is het belangrijk om te zorgen voor oefenmateriaal dat aansluit bij de lesstof die uw kind op school leert. Zeker wanneer uw kind al moeite heeft met het leren van de spellingsregels, werkt het alleen maar verwarrend als u nieuwe stof of andere leermethoden gaat introduceren.

Daarom heeft Smartie boeken ontwikkeld waarmee u alle onderdelen van taal met uw kind kunt oefenen, waarbij er zorgvuldig is gezorgd voor een naadloze aansluiting op het huidige taalonderwijs. De oefenboeken en bijlesboeken van Smartie zijn bovendien zo ontwikkeld dat ze zowel geschikt zijn voor thuisgebruik als voorgebruik door bijlesinstituten.

De spellingsregels blijven oefenen

Spelling oefenen betekent vooral de spellingsregels en het correcte gebruik daarvan aanleren. De spellingsregels worden gedurende de jaren op de basisschool steeds complexer en zijn voor sommige kinderen een waar struikelblok. Aanvankelijk hoeft uw kind nog alleen woorden van één lettergreep te kunnen spellen, maar aan het einde van de basisschool moeten ook lange woorden en werkwoorden op de juiste manier kunnen worden geschreven.

En dat valt soms behoorlijk tegen, want naast het leren van de vele spellingsregels moet uw kind ook de evenzovele uitzonderingen hierop kennen. Wanneer uw kind moeite heeft hiermee, is het dan ook aan te bevelen om extra te oefenen.

Spelling in de oefenboeken en bijlesboeken

In de oefenboeken en bijlesboeken van Smartie komt spelling ruimschoots aan bod, evenals alle andere onderwerpen van taal die uw kind op de basisschool leert. De boeken sluiten aan op de leerbehoeften van uw kind en bevatten een ruim aanbod aan opgaven, waarmee uw kind urenlang kan oefenen.

Veel oefenen is immers vaak de sleutel tot betere resultaten op het gebied van spelling. Doordat de opgaven aansluiten op de lesstof van school en op de vraagstelling in de Citotoets, kunt u met de oefenboeken en bijlesboeken van Smartie zeer effectief spelling oefenen.

Owl Age12 3