Spelling oefenen groep 8

Spelling oefenen groep 8

Wilt u met uw kind spelling oefenen op het niveau van groep 8? Dan kunt u het oefenboek Taal Groep 8 van Smartie gebruiken als ondersteuning. Het voordeel van het oefenboek is dat de stof en de opgaven in dit boek zeer goed aansluiten op de lesstof die uw kind op school krijgt aangeboden.

Wanneer u de materialen van Smartie gebruikt, brengt u uw kind dus niet in verwarring met andere stof of methoden dan hij of zij gewend is. Dat betekent dat uw kind effectief aan de taalvaardigheden kan werken en het niveau van spelling kan verhogen.

Spelling op de basisschool

Spelling vormt één van de onderdelen van het vak taal en is in de bovenbouw van de basisschool vaste prik. In groep 8 moet uw kind de correcte spelling van lange woorden en werkwoorden onder de knie hebben en dat is voor sommige kinderen best lastig. Om goed te kunnen spellen is het van belang om de spellingsregels goed geautomatiseerd te hebben.

Maar ook de uitzonderingen die op die regels van toepassing zijn moet uw kind kennen. En hoe zat het ook alweer met de spelling van zwakke versus sterke werkwoorden? Spelling is al met al veelomvattend en voor sommige kinderen een echt struikelblok.

Spelling in de Centrale Eindtoets

Wanneer u spelling gaat oefenen met uw kind in groep 8, dan is het aan te raden uw kind ook direct voor te bereiden op de Centrale Eindtoets. Deze Citotoets wordt in groep 8 afgenomen en is bepalend voor het vaststellen van het schooladvies dat uw kind krijgt voor het voortgezet onderwijs. Omdat spelling tot de kernvakken op de basisschool behoort, maakt het ook een deel uit van de Centrale Eindtoets.

Door thuis met het oefenboek Taal Groep 8 aan de slag te gaan, oefent uw kind met vragen die op dezelfde manier zijn opgesteld als in de Citotoets. Zo kan uw kind de spellingsvaardigheden verbeteren en tegelijkertijd effectief trainen voor de Centrale Eindtoets. 

Owl Age12 3