Rekenopgaven in de oefenboeken

Rekenen cito oefenen

Bij het vak rekenen kan het zinvol zijn om voor de cito te oefenen met uw kind. De Citotoetsen worden in de laatste drie jaren van de basisschool twee keer per jaar afgenomen en wegen voor een belangrijk deel mee bij het bepalen van het schooladvies. Wanneer de scores op de Citotoets overeenkomen met het beeld dat u van de rekenvaardigheden van uw kind heeft, dan is er waarschijnlijk geen reden tot zorg.

Maar merkt u dat uw kind erg veel moeite heeft om het rekenniveau bij te benen, dan kan het helpen om extra te oefenen. Ook wanneer uw kind bij de Citotoetsen onder zijn of haar niveau scoort, kan er reden zijn om extra te oefenen.

Extra rekenen om voor de cito te oefenen

De vraagstelling in de Citotoetsen kan afwijken van wat uw kind tijdens de gewone rekenlessen op school gewend is. Het kan daarom gebeuren dat uw kind het rekenniveau in de klas prima aan kan, maar toch laag scoort op de Citotoets. De kans is dan groot dat uw kind moeite heeft met de manier van vragen in de toets.

De oplossing hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig; u kunt uw kind namelijk trainen op de manier van vragen door te oefenen met de oefenboeken van Smartie. De rekenopgaven in de oefenboeken zijn namelijk zo ontwikkeld dat de vraagstelling hetzelfde is als bij de Citotoetsen. 

Wennen aan de vraagstelling

Door te oefenen met de rekenopgaven in de oefenboeken kunt u uw kind laten wennen aan de vraagstelling in de Citotoetsen. Hierdoor leert uw kind de vragen juist te interpreteren en zal de toets minder problemen geven.

Bovendien wordt door het rekenen voor de cito te oefenen met de oefenboeken de rekenkennis verbreed, zodat uw kind een stevige basis heeft om de rekenvaardigheden verder te ontwikkelen. Zo is uw kind optimaal voorbereid op de Citotoets.

Owl Age12 3