Rekenen met tijd

Rekenen met tijd

Op de basisschool leren kinderen om te rekenen met tijd. Tijd is een zeer abstract begrip, dat voor sommige kinderen maar moeilijk te bevatten is. Dat betekent dan ook dat kinderen een langdurig proces moeten doorlopen voordat ze kunnen rekenen met tijd. Dat proces begint met het leren klokkijken. Dit begint al, op zeer globale manier, in groep 1 en het duurt vaak tot groep eind groep 5 voordat een kind ook echt kan klokkijken.

Vervolgens moet er in de bovenbouw van de basisschool ook gerekend worden met tijd. Hiervoor moet een kind de eerdere rekenkennis op dat gebied, waaronder het klokkijken, dus goed onder de knie hebben.

Oefenen met tijd

Rekenen met tijd is een abstracte opdracht die voor veel kinderen moeilijk is. Toch is rekenen met tijd een zeer belangrijke vaardigheid die in het hele verdere leven van uw kind van belang is. Denk maar aan het op tijd komen bij afspraken en het uitrekenen hoe laat je dan moet vertrekken bijvoorbeeld. U bewijst uw kind dan ook een grote dienst als u hem of haar helpt om dit onderdeel van rekenen goed te leren.

De materialen van Smartie zijn speciaal ontwikkeld om u hierbij te ondersteunen. De oefenboeken en bijlesboeken zijn door een team van professionals samengesteld en bieden veel oefenmateriaal.

Rekenen met tijd in de Citotoets

Rekenen met tijd komt ook aan bod in de Citotoetsen. Wanneer uw kind moeite heeft met dit soort rekenopgaven, kunt u de oefenboeken gebruiken om voor de Citotoets te trainen. De vraagstelling van de opdrachten in de boeken is namelijk hetzelfde als in de Citotoets.

Zo went uw kind aan de manier van vragen en zal het de opdrachten steeds beter en sneller begrijpen. Dit levert bovendien positieve ervaringen op waardoor uw kind met meer zelfvertrouwen aan de Citotoets kan beginnen.

Owl Age12 3