Rekenen met tafels

Rekenen tafels oefenen

Op de basisschool moeten kinderen vanaf groep 4 bij het vak rekenen de tafels oefenen. Dit vergt vaak veel tijd en inspanning, want het doel is dat de tafels eind groep 5 in hoog tempo opgezegd kunnen worden. Dit betekent voor de meeste kinderen simpelweg stampen en eindeloos herhalen. Het is dan ook niet gek dat kinderen die moeite hebben met rekenen, het tafels oefenen heel vervelend vinden of er zelfs een weerstand tegen opbouwen.

Toch is het belangrijk dat de tafels goed geleerd worden, want de meeste rekenhandelingen die daarna worden behandeld zijn gebaseerd op de tafels van vermenigvuldiging.   

Tafels oefenen met Smartie

Als uw kind moeite heeft met rekenen en het tafels oefenen niet vanzelf gaat, dan is het aan te raden om uw kind hierbij extra te ondersteunen. De boeken van Smartie kunnen hierbij helpen.

Het heeft namelijk meestal geen zin om maar gewoon tafels te gaan stampen, want uw kind moet wel eerst goed begrijpen wat hij of zij aan het doen is. In de oefenboeken en bijlesboeken van Smartie komt al deze stof aan bod en kunt u uw kind begeleiden op een manier die naadloos aansluit bij de lesstof in de klas.

Stap voor stap rekenen en tafels oefenen

De moeilijkheidsgraad in de boeken van Smartie bouwt geleidelijk aan op. Zo kan uw kind zich de stof stap voor stap eigen maken en ontstaat er een mooie leerlijn, waarbij uw kind steeds meer kennis en inzicht in de rekenopgaves verwerft.

Door te oefenen met de rekenopgaven went uw kind tevens aan de manier van vraagstelling op een Citotoets, want de vraagstelling in onze oefenboekens en bijlesboeken is daaraan gelijk. Dat betekent dat uw kind ook met meer zelfvertrouwen aan de Citotoets kan beginnen. De materialen van Smartie vormen dan ook een effectief hulpmiddel voor kinderen die moeite hebben met rekenen en een optimale voorbereiding op de Citotoets.

Owl Age12 3