Rekenen met breuken

Rekenen breuken

In de bovenbouw van de basisschool komen bij het rekenen de breuken aan bod. Vanaf groep 6 zijn de breuken ook standaard opgenomen in de Citotoetsen. Het is dus van belang dat uw kind goed begrijpt hoe breuken werken, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Breuken kunnen namelijk een groot struikelblok vormen voor sommige kinderen. Wanneer uw kind niet goed begrijpt wat een breuk is, wordt het ook heel lastig om met breuken te moeten gaan rekenen.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kind de basis van het werken met breuken goed onder de knie krijgt. De oefenboeken en bijlesboeken van Smartie kunnen uw kind hierbij ondersteunen.

 

Kennis vergroten voor het rekenen met breuken

In de oefenboeken van Smartie worden alle onderwerpen van rekenen behandeld tot en met de groep waarin uw kind zit. Omdat bij rekenen vanaf groep 6 in alle rekenmethodes de breuken vaste prik zijn, komen deze dus ook aan bod in de oefenboeken. Het oefenmateriaal is zo samengesteld dat het naadloos aansluit op de lesstof in de klas én dat het uw kind optimaal voorbereidt op de Citotoets.

De grote hoeveelheid rekenopgaves in de boeken bieden uw kind namelijk de mogelijkheid om veel te oefenen en zo de rekenvaardigheden uit te breiden. 

 

Voor bijles of particulier gebruik

De boeken van Smartie zijn ontwikkeld door een team van professionals en richten zich op de behoeften van uw kind. Daarnaast is de vraagstelling van de opgaven gelijk aan die in de Citotoetsen, zodat de materialen ook een effectieve manier zijn om te trainen hiervoor.

De oefenboeken en bijlesboeken zijn een geliefd middel bij het geven van bijles, maar zijn ook uitermate geschikt voor gebruik door particulieren. De antwoordenboekjes zijn namelijk los bij te bestellen, zodat u prima thuis met deze materialen aan de slag kunt.

 

Owl Age12 3