Over ons

Slimme uil bestaat uit een team met meer dan 15 jaar ervaring in het onderwijs en is ontwikkeld door verscheidenen reken- en taalspecialisten.

Slimme uil creëert een brug naar de vraagstelling van de Cito- en IEP-toetsen. Dit doen wij door materiaal te ontwikkelen voor kinderen op de basisschool tussen de groepen 3 t/m 8 om de vraagstelling zo goed mogelijk te begrijpen. 

Naast het feit dat de methodes verschilden van elkaar, vonden de docenten het vaak te omslachtig, niet duidelijk en niet passen binnen de vraagstelling van de leerlingvolgsystemen. Dit kan de leerling benadelen en een vervormd beeld geven over de kwaliteiten van de leerling.

Slimme uil biedt de oplossing voor dit probleem door aansluiting te bieden tussen methode toetsten en LVS toetsen.

Hoe is Slimme uil ontstaan?

Slimme uil bestaat inmiddels uit 20+ ervaren en gedreven werknemers die allemaal een verschillende functie bekleden. Zo hebben we oud leraren, taal en reken specialisten, materiaal ontwikkelaars, adviseurs uit het onderwijs, en uiteraard operationele werknemers.

Slimme uil is voortgevloeid uit de vraag van vele ouders en scholen die een oplossing zochten naar de lastige vraagstelling van de Cito toetsen. Vaak konden leerlingen goed presteren tijdens de lessen en bleek er pas bij de toetsen stress te ontstaan. Daardoor scoorden de leerlingen ineens lager dan het niveau wat ze het gehele jaar door wél behaalden.  

Met de opkomst van de IEP en andere Leerlingvolgsystemen, heeft Slimme uil altijd de landelijke leerlijnen en kerndoelen aangehouden als rode draad in de boekjes. Zo is het voor iedere school en elke leerling in Nederland geschikt om te gebruiken!

Visie

Bij Slimme uil willen we het onderwijs voor iedereen betaalbaar en leuk maken. Binnen 5 jaar willen minimaal 10.000 kinderen hebben geholpen door middel van ons gelijke kansen initiatief. Iedere doelstelling van 5 jaar willen progressief verbeteren door uiteindelijk ieder kind een kans te bieden op kwaliteit lesmateriaal.

Naast onze huidige boekjes zijn we constant bezig met ontwikkelingen en verbeteringen van ons product. Heb jij nog tips of zou je graag speciaal materiaal zien dat nergens anders te verkrijgen is?

Laat het ons weten! Dan kijken we samen of we iets moois kunnen creëren! 

shutterstock 1437914213 scaled 1 150x150 1
Marijke Moeder van Erik (10 jaar)

Mijn zoon gebruikt dit jaar de oefenboekjes van Slimme uil. Zijn resultaten zijn sindsdien structureel verbeterd. Ik ben erg blij met deze aanvulling en raad alle begrijpend lezen boekjes van groep 7 zeker aan!

shutterstock 388588567 scaled 1 150x150 1
Meester Mike Leerkracht groep 5

De boekjes zijn een echte aanvulling bij mij in de les. We gebruiken verschillende lesmethodes, maar met de boekjes van Slimme uil zorgen we ervoor dat de verschillen tussen de methode toetsen en de Cito toetsen minimaal zijn!

shutterstock 1414416203 scaled 1 150x150 1
Jonnathan & Lisa Ouders van chayennne (7)

Ik was erg lang opzoek naar geschikte materialen voor groep 3. Chayenne kon al goed rekenen, maar zocht extra uitdaging en heeft dat gevonden in de 3 boekjes rekenen van Slimme uil. Zeker een aanrader!