Oefenen met oefenboeken

Oefenen met een oefenboek taal

Thuis oefenen met uw kind kan een goede manier zijn om uw kind voor te bereiden op de Cito-toetsen taal. Met een oefenboek doet u dit op gestructureerde wijze en weet u zeker dat alle belangrijke onderwerpen aan bod komen.

In de trainer komen een aantal dictee-oefeningen voor, zijn er andere oefeningen voor spelling en taken over woordenschat. De oefeningen hebben dezelfde vorm als die in de echte Cito-toets, waardoor het een uitstekende manier is om uw kind hierop voor te bereiden.

Oefenen met een oefenboek rekenen basis

Om extra vertrouwen te krijgen in zijn of haar vaardigheden, kan het goed zijn om thuis extra te oefenen met uw kind. Zeker de verhalende sommen zijn vaak lastig en door veel te oefenen, krijgen kinderen dit sneller onder de knie.

De oefenboek rekenen (basis) bevat een ruime hoeveelheid sommen die vergelijkbaar zijn met de sommen op de Cito-toets. Wanneer uw kind in de klas de Cito-toets maakt, is het prettig dat de sommen er hetzelfde uitzien en hierdoor kan uw kind vol zelfvertrouwen de toets maken.

Oefenen met een oefenboek rekenen gevorderd

Met een oefenboek rekenen voor gevorderden kunt u samen met uw kind de stof van groep vier oefenen. De trainer is geschikt voor kinderen die de basisvaardigheden al onder de knie hebben en er klaar voor zijn om met moeilijkere sommen te oefenen.

U kunt uw kind helpen bij de moeilijke sommen en ervoor zorgen dat uw kind deze steeds beter begrijpt. Zo maakt hij of zij de Cito-toetsen in groep vier vol vertrouwen. De sommen hebben dezelfde vorm als die op de echte Cito-toets, waardoor uw kind goed voorbereid is.

Owl Age12 3