Hoe je de m2 Berekenen

De m2 is een metrische eenheid van oppervlakte en gebruikt om sommige hoeveelheden van allerlei dingen, zoals landbouwgebieden, verkoopruimtes, en productielijnen, te meten. Als je precies de m2 omtrekken, kun je deze eenvoudige stappen volgen om je m2 berekenen.

Stap 1: Geef de Vorm aan

De eerste stap bij het berekenen van de oppervlakte van een vlak voorwerp is het bepalen van de vorm voor de berekening. Je kunt rechthoekig, vierkant, cirkel of een complexe vorm gebruiken. Al deze verschillende vormen hebben een specifieke formule die gebruikt voor het berekenen, dus je zult eerst moeten bepalen wat je gaat meten.

Voorbeeld van een Rechthoekige vorm

Gateen rechthoekige vorm is een van de meest voorkomende vormen die je tegenkomt wanneer je meting neemt. Als je dit doet, heb je een lange helft en een korte helft, met de korte helft vaak afgekort als a en de lange helft als b. De formule die je nodig hebt voor het berekenen van de oppervlakte bij deze vorm is a x b.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat u een zaal wilt meten die 240 centimeter breed is en 420 centimeter lang is, dus de formule is 240xtimes420.

Voorbeeld van een Vierkante Vorm

Als je meting een vierkante vorm heeft, heb je alleen een maat nodig. De lange helft is over het algemeen de zijde die u meten of het aantal centimeter dat u hebben. De formule die je nodig hebt hiervoor is a².

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een vierkantes kamertje 400 centimeter breed is. De formule die je nodig hebt om de oppervlakte te berekenen is 400 x 400.

Voorbeeld van een Cirkelvorm

Als je een cirkel meten, heb je alleen een maat nodig. De radius van de cirkel zal je moeten weten (dwz de afstand van het midden van de cirkel naar het buitenrand) voordat je begint. De formule die je nodig hebt hiervoor is 3,14 x r².

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een cirkel met een radius van 5 centimeter. De formule die je nodig hebt om de oppervlakte te berekenen is 3,14 x 5 x 5.

Stap 2: Bepaal de Conversiefactor

Nu je de oppervlakte in kwadraat centimeters hebt, is het belangrijk om deze omzetting in m2 voordat je klaar bent. Een 1 m2 is gelijk aan 10.000 cm2, dus je moet eenvoudig je antwoord vermenigvuldigen met 10.000.

Voorbeeld

Dus als je bijvoorbeeld de rechthoek van 240 bij 420 hebt gebruikt, is de oppervlakte 98400 cm2. Als je deze omzet naar m2, zou je gewoon 98400 vermenigvuldigen met 10.000, wat 984.00 m2 is.

Stap 3: Bereken de Dikte

Als je een meerdimensionale vorm meten, zoals een kubus, drieheet of traan, heb je een andere factor om rekening mee te houden. Omdat deze vormen diepte in centimeters hebben, zul je ook de diepte moeten toevoegen aan de formule. In dit geval is de diepte gelijk aan de hoeveelheid kwartaal.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een drietraan meten die 8 centimeter breed is, 11 centimeter lang is en 10 centimeter diep is. De formule die je hiervoor nodig hebt is 8 x 11 x 10, wat 880 is. Als je deze cijfer vermenigvuldigt met 10.000 (om de oppervlakte om te zetten naar m2), zijn de m2 8.800.

Stap 4: Voeg alles Samen

Om de totale oppervlakte te berekenen, zul je al je berekeningen moeten optellen en vermenigvuldigen met 10.000. Als je een rechthoek, vierkant en drietraan meten, zul je de resultaten van deze drie berekeningen moeten optellen. Als je eenvoudig de m2 van een vlak object meten, moet je enkel de resultaten optellen om je resultaat te berekenen.

Samenvatting

Bepaal eerst de vorm: rechthoek, vierkant, cirkel, of een meerdimensionaal voorwerp.Bepaal vervolgens de conversiefactor: elke kwadraatcentimeter is gelijk aan 10.000 m2.Bereken de dikte: voeg de verplichte hoogte, breedte, of diepte toe aan de formule als je een meerdimesionale vorm meten.Voeg al je berekeningen samen en vermenigvuldig ze met 10.000 om je eindresultaat te krijgen.

Conclusie

Met het volgen van deze stappen en de juiste formules, kunt u snel en gemakkelijk van een meter afmetingen de omvang van m2 berekenen. De m2 is een veelgebruikte maat voor het meten van de oppervlakte van allerlei objecten, zoals woningen, gebouwen en producten, dus het begrijpen van m2 kan erg nuttig zijn voor mensen die met metingen te maken hebben.

Veelgestelde Vragen

Hoe Veel m2 is 1 Kwadraat Meter?

1 kwadraat meter is gelijk aan 10.000 m2.

Hoe meet ik de Oppervlakte van een Cirkel?

Het meten van de oppervlakte van een cirkel vereist de lengte van de radius of straal. De formule die je nodig hebt om de oppervlakte van een cirkel te berekenen is 3,14 x r².

Wat is de Conversiefactor voor m2?

De conversiefactor die je nodig hebt om van kwadraat centimeters naar m2 te gaan is 10.000.

Wat is het Verschil tussen een Rechthoekige en een Vierkante Vorm?

Het verschil tussen een rechthoekige vorm en een vierkante vorm is dat een rechthoekige vorm twee helften heeft; de lange helft (b) en de korte helft (a). De vierkante vorm heeft alleen een lange helft.