Leuke film voor 12 jarige

Leuke film voor 12 jarige – Wat is een geschikte keuze?

De helft van je leven als 12-jarige is eindelijk voorbij, maar welke leuke film is er geschikt voor het kijken met je klasgenoten? Realiseer je dat je leeftijd begint te veranderen, dat je ouders je meer als volwassene beginnen te behandelen en dat je interesses ook veranderen. Bij het kiezen voor een leuke film voor 12 jarige, is het maken van de juiste keuze en het vinden van een film die bij alle betrokkenen past, erg belangrijk.

De beste films die geschikt zijn voor 12 jarige

Er zijn genoeg films waar 12 jarige van kunnen genieten, dus waarom zou je tijd besteden aan het zoeken naar de juiste film? We hebben een lijst samengesteld met filmtips die geschikt zijn voor 12 jarige. Laat je verder informeren deze filmtips!

1. Incredibles 2

Deze animatiekomedie staat bovenaan de lijst van films die geschikt zijn voor de leeftijd van 12 jaar. De film gaat over het prima gezin, The Incredibles, die samen moeten samenwerken om hun omgeving te redden van schurken, terwijl ze het beste van zichzelf moeten geven om de balans te vinden tussen hun verantwoordelijkheden als superhelden en hun verantwoordelijkheden als familie.

2. Spiderman: Into The Spider-Verse

Deze leuke film voor 12 jarige heeft een interessant verhaal. Het is een computer animatiefilm over Miles Morales, een in New York geboren en opgegroeide spiderman die de verschillende universums met verschillende versies van spiderman moet bezoeken om alle andere spiderman-versies te redden uit de armen van de schurken.

3. Moana

Moana is een animatiefilm die geschikt is omdat het een inspirerend verhaal heeft die 12 jarige aanspreekt. Het gaat over een meisje dat een bijzondere reis onderneemt om de wereld te redden van een beestachtige verwoesting. Er zijn veel leuke liedjes en kleurrijke beelden met vrolijke en interessante personages, een must-watch voor elke 12 jarige.

4. Zootopia

Deze leuke film voor 12 jarige is een grappige komedie met een onderliggend boodschap van diversiteit en begrip voor elkaar. Het is een animatiefilm waarin de personages, die allemaal in Zootopia wonen, stuk voor stuk allemaal iets interessants hebben. De film is geregisseerd door een veelgeprezen regisseur, waardoor deze film een must-see is.

5. The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Deze leuke film voor 12 jarige heeft alles wat een 12-jarige zoekt in een film. Het gaat over het luxe leven van een prinses die moet gaan trouwen en moet aantonen dat ze een koninklijke kan zijn. Het is een romantische en komische film met veel liedjes, verrassingen en een hoop lol.

Hoe je het perfecte filmavondje plannen met 12 jarige?

Het organiseren van een leuke filmavond voor 12 jarige kan best lastig zijn, omdat er verschillende smaken en interesses zijn op dat leeftijd. Er zijn een aantal belangrijke stappen die nodig zijn om het perfecte filmavond te organiseren.

1. Kies de juiste film

Het is belangrijk om een film te kiezen die alle leden die meedoen aanspreekt, vooral omdat jongeren deze leeftijd vaak meer moeite hebben met het concentreren op een film. Kies een leuke film voor 12 jarige met een interessant verhaal en passend beeld, zodat alle betrokkenen de film net zo goed kunnen genieten als volwassenen.

2. Maak er een evenement van

Laat het niet alleen maar om de film draaien, maar maak er een evenement van door bijvoorbeeld popcorn te organiseren. Met leuk speelgoed zoals bingo kaarten, kleurprenten of knutselprojecten maak je de avond nog leuker.

3. Maak een omgeving waarin iedereen zich op zijn/haar gemak voelt

De 12 jarige moeten weten dat ze zich niet bekeken voelen. Ze moeten weten dat ze fouten kunnen maken zonder boosheid of veroordeling te ervaren. Daarom is het belangrijk dat je deze ervaring aangenaam maakt voor iedereen.

4. Geef feedback

Geef aan het einde van de avond alle 12 jarige de kans om hun meningen, gevoelens en ervaringen te delen. Geef hen feedback over hun gedrag en laat ze weten wat je hebt geleerd tijdens de filmavond. Op deze manier kunnen ze hun filmskills verbeteren en voelen ze zich meer betrokken bij elkaar.

Conclusie

In deze moderne tijd van leerkrachten, ouders en anderen die met elkaar communiceren, is het maken van de juiste keuze bij het kiezen van een leuke film van cruciaal belang. Als je op zoek bent naar een leuke film voor 12 jarige om samen met je klasgenoten te kijken, dan is het kiezen van een geschikte film niet zo moeilijk. Uit de bovenstaande lijst met films, kun je de perfecte kiezen die bij je smaak en interesses past. Denk ook na over hoe je er een leuke avond van kunt maken door bijvoorbeeld leuke speelgoed te organiseren en feedback te geven aan het einde van de avond.

FAQ’s

1. Welke film is geschikt voor 12 jarige?

Er zijn enkele films die geschikt zijn voor 12 jarige, waaronder Incredibles 2, Spiderman: Into The Spider-Verse, Moana, Zootopia en The Princess Diaries 2: Royal Engagement.

2. Hoe kan ik een leuke filmavond organiseren voor 12 jarige?

Het organiseren van een leuke filmavond voor 12 jarige begint met het kiezen van een leuke film voor 12 jarige die bij de smaak en interesses past. Maak vervolgens van de filmavond een evenement door leuk speelgoed te organiseren. Creëer een omgeving waarin iedereen zich op zijn/haar gemak voelt, geef feedback aan het einde van de avond en laat iedereen een goed gevoel overhouden aan de avond.

3. Zijn er alternatieven voor films als 12 jarige?

Er zijn vele alternatieven voor films voor 12 jarige, zoals bordspellen, computerspellen, muziek luisteren, knutselen, dansen, en meer. Het is belangrijk om alle opties te overwegen en leuk speelgoed te organiseren waar ze van kunnen genieten.

4. Wat zijn de voordelen van films kijken als 12 jarige?

Het kijken van films als 12 jarige biedt veel voordelen, zoals het verbeteren van de kennis en cultuur van 12 jarige. Het kijken van films helpt hen ook om hun begrip van verschillende kwesties en situaties te vergroten. Films stimuleren de creativiteit en leren 12 jarige hoe ze emoties kunnen uitdrukken, hun communicatievaardigheden kunnen verbeteren en een efficiënte problemen oplossende manier te ontwikkelen.

5. Welke tips kan ik gebruiken om een geschikte film te kiezen?

Als je op zoek bent naar een geschikte film, zijn er enkele tips die je kunt overwegen. Kies een leuke film voor 12 jarige met een interessant verhaal, passend beeld en leuke liedjes. Kijk of alle betrokken partijen die meedoen aan de filmavond zich aangesproken voelen door de film en of het algemene misschien vaak ook passend is bij hun interesses.