Engels leren kind

Hoe kinderen Engels kunnen leren

Er zijn veel voordelen verbonden aan het leren van een tweede taal, zoals Engels. Het helpt je om meer te weten te komen over de algemene cultuur, je communicatieve vaardigheden te verbeteren, nieuwe werelden te ontdekken, de communicatie met andere culturen te vergemakkelijken en meegaan met ruimere carrière mogelijkheden.

Onderzoek heeft aangetoond dat een tweede taal leren aan kinderen het gemakkelijkst is als ze jonger dan zes jaar oud zijn. Daarom is het belangrijk om op en jonge leeftijd een tweede taal te leren. Ook al lijkt het moeilijk om een ​​tweede taal te leren, het helpt als ouders en leraren er worden betrokken en voorbeelden kunnen aanbieden. Als ouders, leraren en kinderen de tips van deze blog volgen, kunnen kinderen hun leermogelijkheid om vloeiend Engels te spreken vergroten.

Waarom Engels leren voor kinderen belangrijk is

Er zijn vele voordelen aan het leren van een tweede taal, zoals Engels. Engels is de meest gesproken taal ter wereld en kan kinderen helpen nieuwe werelden te ontdekken. Door Engels te leren kunnen kinderen wereldwijde kansen verkennen en hun communicatieve vaardigheden versterken. Ook helpt het bij het communiceren met mensen uit andere culturen en biedt het kinderen nieuwe leefomgevingen.

Er zijn ook talloze aanvullende voordelen, zoals het verbeteren van het taalvermogen, het vergroten van het begrip voor diverse culturen, het leren om complexe problemen op te lossen en het versterken van de algemene gezondheid. Kinderen die Engels leren, kunnen makkelijker lezen, schrijven en begrijpen welke vaardigheden die ze nodig hebben voor een succesvolle toekomst.

Tips voor ouders voor het leren van Engels bij kinderen

Tenzij het kind Engels als moedertaal spreekt, kunnen ouders wat aanvullende inspanningen verrichten om de leermogelijkheid te vergroten.

1. Wees betrokken bij het proces

Ouders kunnen leren en onderwijzen met hun kinderen samen door deels online trainingen, interactief speelmateriaal, speelkaarten, leerboeken en spelletjes. Hierdoor kunnen kinderen in hun leerproces geïnteresseerd en betrokken worden.

2. Maak Engels een deel van hun leven

Probeer Engels toe te voegen aan een dagelijkse routine door korte videoklippen te bekijken, podcasts te luisteren, een Engels luisterboek te lezen of te zingen, of Engels te lezen terwijl ze gewone dingen doen zoals koken, knippen, strijken en zelfs op een speeltuin.

3. Stimuleer hun interesse door uitdagende leerspellen

Kies voor entertaining en educatieve spelletjes zoals spelling- en woordspelletjes, vragenuitdagingen, puzzles en kleuren. Dit vergroot het plezier en bevordert de focus van de kinderen.

4. Stimuleer kinderen Engelse verhalen en shows

Animatie, bekende Engelse verhalen, enz. Hebben de neiging de interesse te verhogen. Gebruik alles van andere Engelse boeken, films, YouTube-video’s of educatieve televisieprogramma’s om leuke Engels ervaringen te creëren die de motivatie van kinderen verhogen.

5. Zet de geleerde Engelse woorden direct in praktijk

Het is belangrijk om kinderen woorden te geven die ze kunnen gebruiken terwijl ze engels spreken. Het kind kan deze woorden oefenen door verhalen te vertellen, vragen te stellen, met anderen in gesprek te gaan of zelfs tekeningen te maken.

6. Maak Engels leuk en spannend

Zorg ervoor dat de ervaring voor het kind leuk en boeiend is. Ouders, leraren en andere betrokkenen kunnen interessante activiteiten organiseren zoals Engels spreken met buitenlandse vrienden of uitwisselingstudenten, Engels spreken met figuren en cartoons, of taal uitproberen op reis.

7. Blijft consistent

Het is belangrijk om consistent te blijven in het Engels leerproces. Stimuleer herhaling met kleine dingen zoals het Engelse alfabet of getallen in combinatie met interactieve knutselactiviteiten of spelletjes. Ook kunnen ouders optreden als een coach en de kinderen helpen motivatie en vertrouwen te krijgen.

Tips voor leraren om kinderen Engels te laten leren

Het is belangrijk dat leraren hun best doen om kinderen te helpen het Engels te leren. Omdat leraren een grote rol hebben als het gaat om het verhogen van de Engels leercapaciteit, zijn hier een paar tips die de leraren kunnen gebruiken.

1. Weten waar het kind zich bevindt

Als leraren willen ze de leerlingen helpen om zich te ontwikkelen. Om dit te doen, is het essentieel om te begrijpen waar de leerlingen in het Engels leerproces zich bevinden en hun leerbehoeften bepalen.

2. Focus op leren door samenwerking

Samenwerkend leren helpt de kinderen om Engels beter te leren door interactie met anderen. Ook helpen Engelse gesprekken hen vaardigheden zoals luisteren, spreken en de verbale articulatie te verbeteren.

3. Leer van de leeromgeving

Soms kunnen sommige cursusmateriaal voor kinderen te moeilijk zijn om te leren. Daarom biedt een leuke en comfortabele leeromgeving waarin kinderen in staat zijn om te leren en te experimenteren, de kinderen helpen om betere Engels resultaten te behalen.

4. Bouw een positieve leeromgeving

Door het verstrekken van een positief leerklimaat, de kinderen toestaan ​​om creatief te zijn en hun verbeelding te laten werken, helpt het de kinderen om Engelse woordenschat en grammatica regels te assimileren.

5. Gebruik het technologische tijdperk

Er zijn veel technologieën beschikbaar die ervoor zorgen dat kinderen Engels gemakkelijker kunnen leren. Deze technologieën omvatten online websites, mobiele applicaties, spraakherkenning en zelfs VR-systemen die kinderen helpen om Engels te leren met interactief materiaal.

Tips voor kinderen die Engels willen leren

De toekomst van kinderen hangt af van veel factoren, waaronder het vermogen om Engels te spreken, lezen en begrijpen. Daarom is het belangrijk dat kinderen zich beginnen te richten op hun Engelse leerproces. Hieronder zijn enkele tips die ze kunnen volgen.

1. Begin als een kind

Gebruik Engelse woordenschat en grammaticaregels begrijpelijk voor kinderen omdat deze fundamentele basis voor hun verdere Engelse loopbaan is.

2. Leer Engelse woordenschat en grammatica

Gebruik verschillende middelen om Engelse woordenschat en grammatica te leren, zoals video’s, online websites, spelletjes en leerboeken.

3. Praktijk met Engels spreken

Gebruik intonatie en ritme om de spraak in een natuurlijke, vloeiende stroom te brengen. Oefen met veel mensen en veel oefening, kinderen kunnen de woordenschat en grammatica verfijnen.

4. Leer hoe je Engels moet lezen

Het is belangrijk om de leesvaardigheid te verbeteren, omdat Engelse literatuur een grote bron van kennis bevat. Door boeken, tijdschriften of kranten te lezen, kunnen kinderen nieuwe woordenschat leren, hun Engels schrijfvaardigheid verbeteren en Engels begrijpen.

5. Leer om Engels te schrijven

Verbeter de Engels leervaardigheid door Engelse verhalen en zinnen te schrijven aan de hand van foto’s, video’s of luisterboeken. Het proces van het schrijven van essays en het leren hoe je je mening correct kunt uitdrukken, helpt kinderen om hun geschreven Engels uiteindelijk naar een hoger niveau te tillen.

Conclusie

Engels is een van de meest gesproken talen ter wereld, en het leren ervan helpt kinderen om betere communicatieve vaardigheden te verkrijgen, betere mogelijkheden te creëren en betere begrip over culturele verschillen te krijgen. Het proces om kinderen Engels te leren is een samenwerking tussen ouders, leraren en kinderen. Ouders en leraren hebben een grote rol om ervoor te zorgen dat kinderen de leeromgeving hebben die ze nodig hebben om betere resultaten te behalen. Daarnaast zijn er ook tips voor kinderen die ze zelf kunnen gebruiken om hun Engels te verbeteren.

FAQ’s

1. Wat zijn de voordelen van het leren van Engels bij kinderen?

De voordelen van het leren van Engels bij kinderen zijn het verbeteren van hun taalvermogen, het begrijpen van andere culturen, het versterken van de algemene gezondheid, het versterken van communicatieve vaardigheden, en het creëren van betere mogelijkheden voor hun toekomst.

2. Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen bij het leren van Engels?

Ouders kunnen meewerken en onderwijzen met hun kinderen door het gebruik van online trainingen, interactief speelmateriaal, spellen, verhalen, films, YouTube-video’s en educatieve televisieprogramma’s.

3. Wat zijn de tips voor leraren om kinderen Engels te laten leren?

Tips voor leraren om kinderen Engels te laten leren zijn het weten van waar het kind zich bevindt in het Engels leerproces, focussen op samenwerking, leren van de leeromgeving, bouwen van een positieve leeromgeving, en gebruik maken van technologieën.

4. Wat zijn de tips voor kinderen die Engels willen leren?

Tips voor kinderen die Engels willen leren zijn start als een kind, leren van Engelse woordenschat en grammatica, oefenen met Engels spreken, leren hoe je Engels moet lezen en leren om Engels te schrijven.

5. Welke technologieën kunnen leraren gebruiken om kinderen te helpen bij het leren van Engels?

Leraren kunnen technologieën gebruiken, zoals online websites, mobiele applicaties, spraakherkenning en zelfs VR-systemen om