Rekenen keersommen

Al vanaf groep 4 worden bij rekenen de keersommen behandeld en gedurende de verdere jaren op de basisschool blijven deze terugkomen. Sommige kinderen draaien hier hun hand niet voor om, maar voor anderen is het een flink struikelblok. Dat begint soms al bij het begrip “tafels”, waarvan sommige kinderen de bedoeling maar met moeite kunnen begrijpen.

Maar omdat de keersommen nog jarenlang aan bod blijven komen, is het van groot belang om de basis goed onder de knie te hebben. Immers niet alleen op de basisschool krijgen kinderen met rekenen en keersommen te maken, maar op de middelbare school komt dit bij wiskunde ook weer terug.

Keersommen begrijpen

Om deze rekenstof goed te kunnen begrijpen, is het nodig om bij het begin te starten. Want als uw kind niet weet wat een keersom is, is het uitwerken ervan natuurlijk al helemaal niet te doen. Daarom behandelen de oefenboeken van Smartie deze stof vanaf het begin tot en met de groep waar uw kind in zit.

Zo kan uw kind eerst de basis goed ontwikkelen en van daaruit verder bouwen en de kennis en vaardigheden breder ontwikkelen. Van een stevige basis zal uw kind in de verdere schooljaren veel profijt hebben, omdat de moeilijkheidsgraad in de klas steeds verder stijgt en alles vanuit die basis verder ontwikkelt.

Je kind werkt op een individueel niveau

Elk kind heeft zijn eigen talenten. Daardoor halen ze vaak in sommige vakken zonder problemen de SLO richtlijnen terwijl andere vakken moeilijker gaan. De lesmaterialen van Smartie zijn bedoeld om kinderen te ondersteunen die in een klas van 30 of meer leeftijdsgenootjes niet alle hulp krijgen die ze nodig hebben.

Zo kunnen kinderen die moeite hebben met een bepaald vak bijvoorbeeld de tijd nemen om vaardigheden te herhalen tot ze het snappen. Daardoor groeit hun zekerheid en krijgen ze lol in het vak waardoor ze binnen no-time weer bij zijn. Ook kinderen die sneller leren dan hun klasgenootjes kunnen via de lesmaterialen van Smartie hun eigen ding doen en hun talent zo goed mogelijk ontwikkelen.

Owl Age12 3