Cito woordenschat groep 6

Cito woordenschat groep 6

Wilt u voor de cito woordenschat in groep 6 werken aan het verbeteren van de woordenschat van uw kind? Dan biedt Smartie u daarvoor de juiste ondersteuning. De oefenboek Taal Groep 6 bevat alle stof van taal die uw kind in groep 6 moet beheersen. Woordenschat is daar één van de onderdelen van en dit komt in de oefenboek dan ook ruimschoots aan bod.

De stof is zo opgebouwd dat het niveau langzaam stijgt, zodat uw kind zich de kennis in eigen tempo eigen kan maken en zijn of haar niveau stapsgewijs kan verhogen. De oefenboeken van Smartie zijn samengesteld door een team van ervaren professionals en bieden een uitstekende aansluiting op het hedendaagse onderwijs.

 

Lezen helpt

Als u aan de woordenschat van uw kind wil werken, kunt u natuurlijk ook uw kind stimuleren om veel te lezen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw kind veel voor te lezen. Het is namelijk een bekend gegeven dat lezen zeer effectief is voor het vergroten van de woordenschat.

Wanneer uw kind een verhaal leest, komt hij of zij immers nieuwe woorden tegen. Dankzij de context van het verhaal is de betekenis van die woorden in veel gevallen direct duidelijk voor uw kind. Daarbij maakt het niet eens zoveel uit wát uw kind precies leest. Dikke boeken zijn prima, maar een tijdschrift of stripverhaal ook. 

 

Geen leesliefhebbers

Toch is veel lezen iet altijd de oplossing wanneer u voor de cito woordenschat in groep 6 wil oefenen. Niet alle kinderen zijn immers fervente lezers en sommigen hebben zelf een grote weerstand tegen lezen.

Smartie ondersteunt u dan graag met de oefenboek Taal Groep 6. Met dit boek en de vele oefenopgaven die u hierin vindt, kunt u uw kind begeleiden in het vergroten van de woordenschat en deze naar een hoger niveau tillen. Zo kan uw kind effectief oefenen voor de cito woordenschat in groep 6.  

Owl Age12 3