Cito toets met Smartie

Cito toets

De cito toets wordt in de bovenbouw van de basisschool twee keer per jaar afgenomen. Met deze toetsen wordt het niveau van uw kind in beeld gebracht, voornamelijk op het gebied van de kernvakken van de basisschool, namelijk taal en rekenen.

Door het afnemen van de cito toets krijgt de school een indruk van de kennis en vaardigheden die uw kind beheerst, maar ook op welke onderdelen uw kind eventueel uitvalt. In de laatste twee jaren van de basisschool wordt bovendien op basis van de afgenomen cito toetsen het schooladvies voor uw kind bepaald voor de middelbare school.

Zelfverzekerd omgaan met de IEP, dia, Boom, route8 en Cito toetsen

Sommige kinderen hebben veel moeite met het maken van de LVS-toetsen, zoals de IEP, Dia, Boom, ROUTE-8 en Cito. Het komt geregeld voor dat een kind op de Iep, dia, Boom, route8 of Cito toet toets lager scoort dan u op basis van de resultaten in de klas zou verwachten. Dit heeft doorgaans te maken met de manier van vragen stellen in de Iep, dia, Boom, route8 of Cito toetsen.

Het type vraagstelling is namelijk vaak net even anders dan uw kind bij de gewone lesstof en bij schooltoetsen gewend is. Het is in dat geval een kwestie van doorkrijgen hoe de vragen in een Iep, dia, Boom, route8 of Cito toets gesteld worden. Dat kan door veel te oefenen met materialen die dezelfde vraagstelling hanteren, zoals de boeken van Smartie.

Oefenboeken voor de cito toets

Smartie biedt oefenboeken aan waarmee u samen met uw kind kunt oefenen voor de cito toets. De oefenboeken zijn beschikbaar voor de vakken taal en rekenen en zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen in de groepen 6, 7 en 8. Voor de laatste twee groepen is er ook een speciale oefenboek begrijpend lezen samengesteld, omdat dit een vaardigheid is die zwaar weegt bij het voorspellen van schoolsucces.

De vraagstelling in de opgaven van de oefenboeken is hetzelfde als in de cito toetsen en de stof sluit goed aan op wat uw kind in de klas leert. Met de los bij te bestellen antwoordenboeken zijn de oefenboeken bovendien uitermate geschikt voor particulier gebruik.

Owl Age12 3