Cito spelling groep 6

Cito spelling groep 6

Wilt u met uw kind oefenen voor de cito spelling in groep 6? Dan is het van essentieel belang om uw oefenmateriaal zorgvuldig uit te zoeken. Bij spelling draait namelijk alles om het volgen van de spellingsregels, en de uitzonderingen daarop, maar die regels zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Dat betekent dat u, als u verouderde materialen gebruikt, uw kind de verkeerde spellingsregels aanleert.

Actueel oefenmateriaal is dus van groot belang als u uw kind goed wil ondersteunen. Met de boeken van Smartie hoeft u daar niet aan te twijfelen. De oefenboeken en bijlesboeken van Smartie zijn speciaal ontwikkeld om aan te sluiten op het hedendaagse onderwijs en zijn samengesteld door een team van ervaren professionals.   

 

Regels en uitzonderingen

Kinderen die niet goed zijn in taal of die er weinig affiniteit mee hebben, zullen spelling doorgaans niet als favoriete vak hebben. Bij spelling gaat het voornamelijk om het leren van regels en voor kinderen die daar weinig mee hebben kan dat een flink struikelblok zijn.

Bovendien zijn de regels lang niet altijd logisch én zijn er ook nog eens de nodige uitzonderingen op die regels. Veel zaken dus om te moeten leren en onthouden, en dan moet uw kind de regels ook nog eens correct kunnen toepassen. 

Een zetje in de rug

Voor de cito spelling in groep 6 kan het dus nodig zijn om uw kind net even dat zetje in de rug te geven. Dat kunt u doen door met de oefenboek Taal Groep 6 te oefenen. In dit boek wordt alle stof van taal tot en met groep 6 behandeld, zodat u met uw kind bij de basis kunt beginnen en van daaruit de kennis verder kan ontwikkelen.

Daarnaast bevat het boek veel oefenmateriaal, waarin de vraagstelling van de opgaven hetzelfde is als in de cito toets. Zo kan uw kind ook effectief trainen voor het maken van de cito toets in groep 6.

Owl Age12 3