Cito rekenen groep 8

Cito rekenen groep 8

Wilt u met uw kind effectief oefenen voor de cito rekenen in groep 8? Bestel dan de oefenboek Rekenen Groep 8 van Smartie. In dit boek vindt u alle lesstof van rekenen tot en met groep 8, evenals een breed aanbod aan oefenopgaven, die op dezelfde manier zijn opgesteld als in de cito toets.

U kunt de oefenboek dan ook gebruiken als voorbereiding en extra oefening voor het maken van de citotoets, maar ook voor het inhalen van achterstanden en voor het opsporen en wegwerken van hiaten in de rekenkennis van uw kind.

Rekenen in de Centrale Eindtoets

De cito rekenen in groep 8 is niet zomaar een toets. In groep 8 wordt namelijk bij uw kind de Centrale Eindtoets afgenomen. Met deze toets wordt het niveau van de kennis en vaardigheden van uw kind op de kernvakken taal en rekenen in beeld gebracht.

De resultaten van de Centrale Eindtoets worden gebruikt om het schooladvies voor uw kind op te baseren voor de middelbare school. Omdat rekenen een groot deel uitmaakt van de Centrale Eindtoets, is het rekenniveau van uw kind dus in hoge mate bepalend voor het schooladvies. Een goede score op de cito rekenen in groep 8 is dus van belang om tot een goed schooladvies te kunnen komen.

Rekenenopgaven oefenen

Als u denkt dat uw kind wel wat extra ondersteuning met rekenen kan gebruiken, dan is de oefenboek Rekenen Groep 8 een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om training voor het maken van de cito toets of om het wegwerken van achterstanden of hiaten en het verhogen van het rekenniveau, met de oefenboek kunt u uw kind effectief ondersteunen.

Door de stijgende moeilijkheidsgraad in het boek en de vele mogelijkheden om te oefenen, kan uw kind zijn of haar kennis en vaardigheden stap voor stap vergroten en zich op die manier optimaal voorbereiden op de cito rekenen in groep 8.

Owl Age12 3