Cito oefenen groep 6

Cito oefenen groep 6

Wilt u met uw kind voor de cito oefenen op het niveau van groep 6? Dan zijn de boeken van Smartie uitermate geschikt. Smartie biedt oefenboeken en bijlesboeken aan die afgestemd zijn op de cito toetsen. Dat betekent dat de vraagstelling in de opgaven hetzelfde is als in de cito toetsen, zodat uw kind went aan deze specifieke manier van vragen stellen.

De vragen in de gewone toetsen en in de lesstof in de klas is vaak net even anders, waardoor sommige kinderen op de cito toets plots lager scoren. Door te oefenen met de oefenboeken van Smartie kunt u dit probleem verhelpen.

Achterstanden wegwerken

De boeken van Smartie vormen een zeer effectieve voorbereiding om voor de cito te oefenen in groep 6. Maar ook wanneer uw kind achterstanden heeft op het gebied van rekenen of taal kunt u de oefenboeken en bijlesboeken van Smartie gebruiken. In de boeken worden alle onderwerpen van rekenen of taal behandeld tot en met de stof van groep 6.

Dat betekent dat u met uw kind bij de basis kunt beginnen en eventuele hiaten in de kennis kunt opsporen. Door een volledig overzicht te bieden van de lesstof, kan uw kind een stevige basis leggen en achterstanden wegwerken.  

Verder ontwikkelen

Veel van de nieuwe lesstof en vaardigheden die uw kind in groep 6 moet leren, bouwt verder op de stof die in de eerdere jaren is aangeboden. Door achterstanden en hiaten weg te werken en een stevige basis te leggen, kan uw kind de nieuwe en steeds moeilijker wordende lesstof in groep 6 beter aan.

De boeken zijn speciaal ontwikkeld om een goede aansluiting te bieden op het huidige onderwijs en om met uw kind optimaal te oefenen voor de citotoetsen in groep 6. Hierdoor stijgt niet alleen het niveau van uw kind, maar ook het zelfvertrouwen én de resultaten op de cito toets.   

Owl Age12 3