Boekjes

Veelgestelde vragen

De antwoordenboeken zijn te vinden op de achterkant van het boekje!

Scan met de camera van uw smartphone de QR-code rechtsonder aan de achterzijde van het oefenboek.

Mocht u geen smartphone hebben of lukt het niet? Neem dan even contact op.

De boekjes zijn gebaseerd op de methodiek van de Citotoetsen, om zo de vraagstellingen vertrouwder te maken tijdens de spannende toetsmomenten. 

De materialen zijn gemaakt conform de SLO-richtlijnen, waardoor ze goed aansluiten op de door de overheid opgestelde leerlijnen en kerndoelen. 

Zo kunnen  de boeken in gebruik worden genomen voor alle leerlingvolgsystemen zoals Cito, IEP, Dia en nog veel meer!

 

De materialen zijn gemaakt conform de SLO-richtlijnen, waardoor ze goed aansluiten op de door de overheid opgestelde leerlijnen en kerndoelen. De boeken zijn hierdoor geschikt voor alle leerlingvolgsystemen zoals Cito, IEP, Dia en nog veel meer!

Kinderen leren om te gaan met de multiple choice vorm. Onbewust ontwikkelen ze de vaardigheden om de vragen en antwoorden eerst goed door te lezen en trickvragen te herkennen.

Onze unieke Begin-Midden-Eind structuur is ontwikkeld om door het hele jaar heen gepast oefenmateriaal te hebben. Achterstanden kunnen makkelijker bijgewerkt worden door passende vragen met een moeilijkheidsgraad dat gebaseerd is op de fase waarin uw kind zich bevindt in het schooljaar. 

Begin is tijdens de jaarstart vooraf in de zomer of in het eerste gedeelte van het schooljaar bedoelt. Het vormt de basis die hard nodig is om het jaar goed en leerzaam te kunnen volgen.

Midden is bedoelt als tussenweg dus de lastige eindopdrachten en het fundament dat je leert tijdens de eerste paar maanden van het leerjaar.

Eind is het laatste onderdeel van het schooljaar. Hier worden alle vaardigheden besproken op een hoog niveau om zo de volledige stof van het leerjaar te kunnen begrijpen en toepassen op lastige vraagstukken.

Het advies is om altijd Begin-Midden-Eind samen te halen om zo een duidelijke structuur aan te houden door het hele jaar heen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw kind een Smartie is!

Achterstanden zijn nooit fijn maar er zijn veel manieren om toch nog op niveau te kunnen komen. Achterstanden zijn in veel maten en vormen en daarom is het van groot belang om er achter te komen wat het niveau is waar uw kind zich momenteel bevindt. Op basis daarvan kunnen er boeken gehaald. 

Het is altijd van belang om de basis goed onder de knie te hebben voor er verder gebouwd wordt op de stof van het schooljaar.

Voor persoonlijk advies kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice! 

Basisscholen kunnen speciale pakketen bij ons afnemen in de vorm van PDF-versies. Hierover is meer te lezen op onze ‘voor scholen’ pagina.

Smartie Online, ons online oefenplatform komt 1 september online!

Contactformulier

Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u dit contactformulier gebruiken.