Begrijpend lezen oefenen groep 7

Begrijpend lezen oefenen groep 7

Om het begrijpend lezen te oefenen met uw kind in groep 7 kunt u gebruik maken van het oefenboek Begrijpend Lezen groep 7 van Smartie. Begrijpend lezen vormt in groep 7 een belangrijke vaardigheid die een aanzienlijke plaats inneemt in de lesstof én in de Citotoetsen.

In groep 7 maakt uw kind de Entreetoets, die een belangrijke voorspeller is voor de resultaten op de Centrale Eindtoets in groep 8. Een goede voorbereiding op de Entreetoets kan uw kind helpen om een passend schooladvies te krijgen. Het begrijpend lezen oefenen is daarbij in groep 7 zeker aan te raden.

Aansluiten op de lesstof

Als u het begrijpend lezen gaat oefenen met uw kind in groep 7, is het wel van belang dat u aansluit op de lesstof die uw kind in de klas krijgt. De materialen van Smartie zijn zo samengesteld dat deze naadloos aansluiten op het onderwijs op school. Daarnaast is er bij het ontwikkelen van de boeken rekening gehouden met de leerbehoeften van kinderen.

In groep 7 kunt u aan de slag met het oefenboek Taal Groep 7, maar om specifiek het begrijpend lezen te oefenen kunt u ook kiezen voor het oefenboek Begrijpend Lezen Groep 7.

Ruim aanbod aan oefenopgaven

In het oefenboek Begrijpend Lezen Groep 7 vindt u 262 opgaven in een stijgende moeilijkheidsgraad, waarmee uw kind meters kan maken met oefenen. Bij het samenstellen van de opgaven is rekening gehouden met de manier van vragen stellen in de Citotoetsen.

De vraagstelling in de opgaven is dan ook hetzelfde als in de Citotoetsen, zodat uw kind went aan dit type vraagstelling. Met de boeken van Smartie helpt u uw kind dus om zijn of haar tekstbegrip naar een hoger niveau te tillen, en tegelijkertijd effectief voor te bereiden op de Entreetoets in groep 7.

Owl Age12 3