Basis rekenen

Rekenen met tafels

Het rekenen met tafels is een belangrijke vaardigheid, waarop heel veel rekenhandelingen in de bovenbouw zijn gebaseerd. De tafels van vermenigvuldiging is dan ook een rekenonderdeel dat zeer belangrijk is voor de verdere schoolcarrière van uw kind. Wanneer de tafels niet goed geleerd zijn, kan dat in de volgende schooljaren veel problemen bij de rekenles geven.

En omdat rekenen niet alleen op de basisschool aan bod komt, maar ook verder gaat in het voortgezet onderwijs, kan uw kind daar erg veel last van hebben. Het is dus van groot belang dat uw kind de tafels van vermenigvuldiging zo goed kent dat hij of zij ze kan dromen.

De basis van rekenen

Keersommen liggen aan de basis van vrijwel alle rekenhandelingen die uw kind in de bovenbouw leert. De tafels worden meestal in groep 4 geïntroduceerd en eind groep 5 moeten de kinderen met flink tempo de tafels kunnen oplepelen.

Maar wat als uw kind moeite heeft met het leren van de tafels? Het heeft weinig zin om thuis tafels te gaan stampen als uw kind eigenlijk niet goed begrijpt wat hij of zij aan het doen is. Toch is het wel aan te raden om thuis met uw kind aan het leren van tafels te werken. De materialen van Smartie kunnen u hierbij helpen.

Tafels in de oefenboeken

In de oefenboeken en bijlesboeken van Smartie worden alle onderwerpen van rekenen behandeld tot en met de stof van de groep van uw kind. U kunt dus bij het begin beginnen en de kennis en vaardigheden van het rekenen met tafels langzaam uitbreiden.

Zo krijgt uw kind stapsgewijs steeds meer inzicht en grip op wat hij of zij aan het doen is. De boeken bevatten veel rekenopgaves, zodat u veel met uw kind kunt oefenen. Daarbij is de vraagstelling gelijk aan die in de Citotoetsen, wat betekent dat u uw kind hier meteen ook op voorbereidt. 

Owl Age12 3